Active Activities

Reis en vakantie blog

24 uur in Brugge. Wat te doen?

Brugge is een van die steden die je perse een keer bezocht moet hebben. Het wordt gezien als een van de meest romantische steden van Europa. Waarom? Mede door de kleine steegjes, kanalen, kerken en leuke terrasjes. Ben je op doorreis en heb je maar 24 uur de tijd? Geen zorgen, in dit overzicht ontvang je een compleet schema voor reizigers die maar een dag in Brugge te besteden hebben.

Brugge in het kort

Brugge heeft een historisch centrum dat is opgenomen in het werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een klein stadje met iets meer dan 100.000 inwoners. Zo is het makkelijk om jezelf te verplaatsen en verschillende bezienswaardigheden af te gaan. De stad ligt dichtbij de zee, dus mocht je iets meer tijd hebben dan is een bezoek aan de Noordzee absoluut de moeite waard. Nog een groot pluspunt is dat het centrum autovrij is. Je kunt dus heerlijk rondlopen zonder je zorgen te maken over het verkeer. Dit maakt Brugge een zeer geschikte stad voor families met jonge kinderen. Lees hieronder wat je allemaal kunt doen tijdens je bezoek aan Brugge.

 

De bezienswaardigheden in 24 uur

Wanneer je maar 24 uur te besteden hebt zal je keuzes moeten maken. Dit kan best lastig zijn aangezien er ontzettend veel leuke plekken zijn om te bezoeken. Het grote voordeel is dat alles makkelijk te belopen is. Zo kun je lekker rustig aan doen en toch veel zien. In andere Europese steden ben je vaak meer aan het reizen. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je wat ons betreft absoluut niet mag missen. Denk bijvoorbeeld aan het Begijnhof wat in de 13e eeuw gebouwd werd. Ook het Groeningemuseum is absoluut de moeite waard. De grootste toren in de stad vind je op de grote markt, namelijk de Belfort toren. Daarnaast zijn er genoeg leuke stadspoorten te bezoeken en is het stadhuis absoluut een bezoek waard.

Waar verblijven?

Brugge heeft voor iedere reiziger wat te bieden. Zo kun je overnachten in een budget hotel, een hostel of een duur hotel in het centrum van de stad. Het aanbod is redelijk groot, maar je zult zien dat de prijzen omhoog schieten wanneer de vraag toeneemt. Met name in de zomermaanden wordt Brugge door veel toeristen bezocht. In dit geval is het slim om ruim van te voren een hotel te zoeken. Wil je kijken welke hotels er allemaal beschikbaar zijn en zodoende het hotel vinden dat het beste bij jouw wensen en budget past? Neem dan eens een kijkje op hotels in Brugge kunt vergelijken.