Active Activities

Reis en vakantie blog

3 Landen die je moet bezoeken in Zuidoost Azië

Hoog op de agenda van velen staat een rondreis daar Zuidoost Azië. De combinatie van adembenemede natuur, gastvriendelijke mensen en een relatief goedkoop prijskaartje maken van Zuidoost Azië de ideale vakantiebestemming.

 

Maar wat welke landen moet je echt gezien hebben? We zullen onze 3 favoriete bestemmingen in Zuidoost Azië hier toelichten.

 

  1. Thailand

 

Misschien een beetje voorspelbaar, maar Thailand hoort toch zeker op dit lijstje thuis. Zeker wanneer het je eerste keer is in Zuidoost Azië is Thailand een goede plek om je reis te starten.

 

Het land is redelijk ontwikkeld en daarom zijn er ook veel mogelijkheden. Het land heeft veel te bieden, zo kun je namelijk één van de talloze tempels bezoeken, het wilde nachtleven van Bangkok verkennen of je terugtrekken op één van de Zuidelijke eilandjes.

 

Kortom, Thailand is het perfecte beginpunt voor je reis in Zuidoost Azië.

 

  1. Indonesië

 

Naast Thailand is ook Indonesië voor veel Nederlanders een populaire bestemming. Niet zo verwonderlijk ook, want Indonesië is van alle markten thuis.

 

De prachtige eilanden staan garant voor een heerlijk strandleven, vele bergen en actieve vulkanen die je kunt beklimmen en hoge golven die jaarlijks duizenden surfers aantrekken.

 

Ben je op zoek naar een vakantie waarin je tot rust kan komen, maar tegelijkertijd ook veel activiteiten kunt ondernemen, dan is Indonesië het land voor jou.

 

  1. Myanmar

 

Een verborgen parel in Zuidoost Azië is Myanmar. Het land is pas relatief kort te bezoeken door toeristen en dat merk je ook echt. Waar veel Aziatische landen al sterk verwesterd zijn, heeft Myanmar nog een hele authentieke sfeer.

 

We raden je dan ook aan om snel dit prachtige land te bezoeken, want ook hier merk je dat de opkomst van het toerisme een impact heeft op het straatbeeld.

 

Ben je het met onze keuze eens? En wat zijn jouw favoriete landen in Azië? Laat het ons weten in de comments.