Active Activities

Reis en vakantie blog

6 ideeën voor je vakantie naar Tanzania

lion-565820_960_720Een reis naar Tanzania staat garant voor een vakantie vol safari’s en nieuwe indrukken. Dit bijzondere land geeft je als toerist de kans om het echte Afrika te leren kennen. Wil je graag naar Tanzania maar weet je nog niet wat je tijdens de vakantie kunt ondernemen? In dit artikel geven we je 6 ideeën.

1. Beklimmen Kilimanjaro

De Kilimanjaro is maar liefst 5895 meter hoog en is met zijn perfect besneeuwde top de eyecatcher van Oost-Afrika. Hiernaast is het ook de grootste vrijstaande berg op de wereld. Op de berg groeit een prachtig bos waar olifanten, antilopen en buffels leven. Naast dat de Kilimanjaro een must is om te zien, is de berg door zijn vorm ook eenvoudig te beklimmen. Het beklimmen mag dan wel zwaar zijn maar je krijgt er een onvergetelijke tocht voor terug. Goed om te weten: er leiden zes verschillende routes naar de top van de berg met elk een andere moeilijkheidsgraad en bezienswaardigheid. De meeste mensen kiezen voor de makkelijkste route, de Managu Route of de Coca-Cola Route, die je naar Gilman’s Point brengt aan de rand van de krater.

2. Serengeti Nationaal Park

Het Serengeti Nationaal Park in Tanzania is het grootste en één van de populairste parken van Afrika. Het landschap van de Serengeti kenmerkt zich door het eindeloos doorlopende, indrukwekkende land. Leuk om te weten: er leven naar schatting ruim drie miljoen grote dieren. Deze dieren zijn ook gelijk de reden waarom de meeste toeristen een bezoek aan de Serengeti niet aan zich voorbij laten gaan: hier vindt namelijk het natuurspektakel wildebeest- en zebramigratie plaats.

3. Een uitstapje naar Zanzibar

Wil je jouw avontuurrijke vakantie op het Afrikaanse vasteland het liefst op een rustige manier afsluiten? Dan is Zanzibar een uitstekende bestemming. Een vakantie op Zanzibar is mede door de palmbomen, kleurrijke koraalriffen en het witte strand paradijselijk. Vanaf Dar es Salaam in Tanzania kun je het eiland Zanzibar binnen een half uur met het vliegtuig of binnen twee uur per boot bereiken. Tip: kies ervoor om tijdens het uitstapje naar Zanzibar te duiken, snorkelen of kitesurfen om nog meer van het mooie eiland te kunnen zien.

4. Selous natuurreservaat

Ten zuidwesten van Dar es Salaam ligt het natuurreservaat Selous. Het is één van de grootste wildparken van Tanzania en staat bekend om het mooie landschap vol bomen en mooie savannes. Ook zijn er veel dieren te zien waaronder krokodillen, nijlpaarden en verschillende bijzondere vogels. Ben jij gek op wandelen? Dan past een bezoekje aan dit natuurreservaat perfect bij jou. Natuurlijk kun je ook deelnemen aan jeepsafari’s of bootsafari’s.