Active Activities

Reis en vakantie blog

Een bezoek aan Bergumermeer. Wat te doen?

Voor degene die het niet weten: Bergumermeer ligt in Friesland het noorden van het land. Het is een meer in de buurt van Bergum dat verbonden is met het Prinses Margrietkanaal dat Groningen met Friesland verbindt. Vakantiepark Bergumermeer is populair onder veel vakantiegangers die van watersporten houden. In dit artikel vertellen we jou meer over Bergumermeer en de bezienswaardigheden hier.

Bergumermeer in het kort

De meeste Nederlanders zullen het Bergumermeer niet goed kennen. Toch is het absoluut een leuke plek om te bezoeken. Er zijn een aantal verblijfplaatsen rondom het meer en bovendien kun je vanaf hier eenvoudig andere plaatsen in Friesland bezoeken. Het is een populair watersportgebied voor de Friezen en begint steeds populairder te worden onder de rest van de Nederlanders. De schoonheid van Friesland wordt vaak onderschat, wat jammer is. Friesland heeft een mooie natuur, veel wateren en daarnaast veel pittoreske dorpjes.

 

Dingen die je niet mag missen

Tijdens je bezoek aan het Bergumermeer kun je verschillende dingen doen. Uiteraard maak je gebruik van het meer en kun je hier verschillende soorten watersporten uitoefenen zoals bijvoorbeeld zeilen, waterskiën en kanoën. Dit maakt het meer een zeer geschikte vakantielocatie voor ouderen, jongeren en families met jonge kinderen. Tussendoor zijn er voldoende andere bezienswaardigheden in Friesland te bezoeken. Doordat het Bergummermeer behoorlijk centraal ligt in Friesland kun je vanaf hier eenvoudig een bezoek brengen aan Leeuwaren wat ongeveer op 15 minuten rijden van het Bergumermeer ligt. Daarnaast is het absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan Dokkum. Dit is een klein stadje op ongeveer een halfuur rijden van Bergumermeer vandaan.

 

Daarnaast mag een bezoek aan Lauwersoog niet ontbreken. Vanaf hier kun je het Noordelijkste puntje van ons land bezoeken. Houd je van natuur dan breng je een bezoek aan het natuurpark De Alde Feanen. Hier kun je onbezorgd rondlopen en van de rust genieten.

 

Waar verblijven in Bergumermeer?

Er zijn verschillende plekken waar je kunt verblijven rondom het Bergumermeer. Een van onze favorieten is Vakantiepark Bergumermeer. Hier kun je heerlijk verblijven in een vakantiehuisje aan het water of op een kampeerplaats. Zo heb je direct toegang tot het meer en zit er zelfs een zwembad bij waar je in de zomer heerlijk verfrissing kunt vinden. Reis je buiten het hoogseizoen dan kun je op flinke kortingen rekenen. We raden je aan om tijdens het laagseizoen te reizen. Zo weet je zeker dat er voldoende plek is en dat je niet de hoofdprijs betaald.