Active Activities

Reis en vakantie blog

Een sloep huren in Utrecht

bent u ook zo’n fan van watersport? Ik wel, ik surf en ga regelmatig varen met een sloep in Utrecht. Ik heb in Utrecht een sloep liggen die ik kan varen wanneer dat mij uitkomt. Zo nu en dan heerlijk ontspannen op het water met name in de zomer natuurlijk geeft mij echt veel rust. Vooral s’avonds na het wek vind ik het heerlijk om even te gaan varen en alle stress van die dag er vanaf te gooien. De sloep is overigens niet van mijzelf, ik huur deze bij een botenverhuur. Het systeem dat dit bedrijf gebruikt is echt ideaal voor mensen die zo nu en dan heerlijk willen varen, maar niet de lasten als onderhoud en dergelijke willen hebben. Dit bedrijf verhuurt de boten namelijk voor bijvoorbeeld een jaar waarin je de boot kan pakken wanneer het jouw uitkomt. Je betaald jaarlijks een bedrag hiervoor en mag hiervoor een x aantal uren varen op de boot. Alle onderhoud en andere bijkomende zaken wordt geregeld door de verhuurder. Zelfs de ligplaats in de haven wordt geregeld voor je.

Nu hoor ik je al denken pfoe dat zou ik ook wel willen, maar dat zal wel wat kosten. niet? Nee het valt reuze mee als je weet wat je betaald hiervoor en wat je ervoor krijgt. Ik denk persoonlijk dat je hier zelf geen boot voor kunt aanschaffen en onderhouden. je hebt namelijk al een echt mooie boot voor €1250 per jaar. Je hebt de boot dan voor 200 uren beschikbaar en hoeft daarnaast alleen nog de brandstof zelf te betalen. Je hebt dan de beschikking over de volgende boot.

G5_cutout

Een heerlijk bootje al zeg ik het zelf. Hieronder de verdere informatie over deze boot.

  • 5 meter lang
  • max. 5 personen
  • 10 pk
  • 15 km/u
  • Vaarbewijs niet nodig

Hieronder nog een leuk filmpje over deze boot mocht je de boot beter willen bekijken.

Mocht je nog niet genoeg informatie hebben neem dan een kijkje op hun website voor meer informatie: sloep huren Utrecht