Active Activities

Reis en vakantie blog

Voor het eerst in je eentje op reis!

Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk om na de middelbare school of tijdens je studie een paar maanden naar het buitenland te vertrekken. Het is zelfs zo gewoon dat veel mensen onvoorbereid op staan gaan en er in dat land achter komen dat ze toch nog inentingen hadden moeten hebben.

Check je verzekeringen
Waar ben je allemaal wel en waar ben je allemaal niet voor verzekerd. Het kan zo maar zijn dat je een ongeluk krijgt in het buitenland dan is het wel fijn als je ook naar een specialist kan zonder dat je gelijk duizenden euro’s mag afrekenen. Als je een heftig ongeluk hebt gehad dan is een gratis vlucht naar huis ook een extraatje waar je graag gebruik van maakt op dat moment.

Inentingen en pillen
Je kan gemakkelijk bij een travelclinic of de ggd achterhalen of je al je inentingen hebt voor een bepaald gebied. Daarnaast kan het zijn dat je malaria pillen moet slikken of in ieder geval bij je moet hebben. Zoek goed uit welke soort malaria pillen je neemt en of er eventuele bijwerkingen van zijn.

Reisdocumenten
Je reisdocument moet altijd nog zes maanden geldig zijn op het moment dat je het land binnenkomt, red je dit net niet neem dan niet de gok maar laat je paspoort verlengen. Daarnaast heb je voor een auto of scooter een internationaal rijbewijs nodig. Deze kan je makkelijk bij de ANWB halen.

Verblijf je langer dan 31 dagen in één land? Dan heb je een visum nodig. Een visumaanvraag doe je meestal online en het ophalen van je visum moet vaak bij de ambassade zelf. Doe dit ruim van tevoren zodat je tijd hebt om je visum op te halen.

Reisproducten
Zeker ook niet onbelangrijk zijn de extra artikelen die je moet kopen voor je reis. Dit kan variëren van een klamboe tegen muggen, 40% deet spray, een goede backpack tot nieuwe bergklimschoenen. Je kan ook notitieboekjes bedrukken die je gebruikt als dagboek. Zo kan je bij iedere reis een nieuw notitieboekje bestellen van Maxilia.nl én gebruiken. Na een paar reizen is dat naast de foto’s een leuke reminder aan je trip.