Active Activities

Reis en vakantie blog

Het klimaat van Tenerife: een eiland van eeuwige lente

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika. Het eiland heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar door milde temperaturen. In dit artikel bekijken we het klimaat van Tenerife en de verschillende seizoenen op het eiland.

Weer op Tenerife

Bestereistijd.be bied het beste overzicht maar hier geven we je een samenvatting:

Tenerife heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar door milde temperaturen. De gemiddelde temperatuur op het eiland ligt tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het weer op Tenerife wordt beïnvloed door de passaatwinden en de nabijheid van Afrika. Het eiland heeft twee verschillende seizoenen: een droog seizoen en een nat seizoen.

Het droge seizoen

Het droge seizoen op Tenerife loopt van juni tot september. Dit zijn de warmste maanden van het jaar, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius. De zon schijnt volop en er valt weinig tot geen regen. Het droge seizoen is de beste tijd om het eiland te verkennen en van de stranden te genieten.

Het natte seizoen

Het natte seizoen op Tenerife loopt van oktober tot mei. Dit zijn de koelere maanden van het jaar, met temperaturen die schommelen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Er valt meer regen in deze periode, vooral in november en december. Ondanks de regen is het natte seizoen ook een goede tijd om Tenerife te bezoeken. Het eiland is groener en weelderiger in deze periode, en er zijn minder toeristen.

Gevolgen van klimaatverandering

Klimaatverandering heeft ook invloed op Tenerife, ondanks het subtropische klimaat. Het eiland heeft de afgelopen jaren te maken gehad met extreme weersomstandigheden zoals overstromingen, hevige regenval en hittegolven. Deze weersomstandigheden hebben gevolgen voor de landbouw, het toerisme en de lokale bevolking.

Maatregelen tegen klimaatverandering

Tenerife heeft verschillende maatregelen genomen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Er wordt gewerkt aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen door het stimuleren van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie en windenergie. Er zijn bijvoorbeeld plannen om meer wind- en zonne-energiecentrales te bouwen en om huishoudens te stimuleren om over te stappen op zonne-energie.

Daarnaast wordt er gewerkt aan het herstel van ecosystemen en het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering voor de landbouw en de visserij. Er worden bijvoorbeeld nieuwe technieken ontwikkeld om gewassen te verbouwen die beter bestand zijn tegen droogte en hevige regenval.

Toerisme op Tenerife

Toerisme is een belangrijke sector voor Tenerife en het eiland trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Het milde klimaat het hele jaar door, de prachtige stranden en de mooie natuur maken Tenerife tot een populaire bestemming. Maar toerisme heeft ook een impact op het eiland en het milieu. Daarom werkt Tenerife aan duurzaam toerisme en het verminderen van de impact op het milieu.

Duurzaam toerisme op Tenerife

Tenerife heeft verschillende initiatieven genomen om duurzaam toerisme te promoten. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het behoud van de natuurlijke omgeving en de bescherming van de biodiversiteit op het eiland. Er zijn verschillende natuurparken op Tenerife die zijn opengesteld voor toeristen en die worden beschermd door de overheid. Toeristen worden aangemoedigd om zich aan de regels te houden en de natuur te respecteren.

Daarnaast wordt er gewerkt aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen door de toeristische sector. Er zijn plannen om het openbaar vervoer te verbeteren en meer elektrische voertuigen te gebruiken. Er wordt ook gewerkt aan het verminderen van plastic afval en het bevorderen van duurzame praktijken in hotels en restaurants.

Tenerife is een prachtig eiland met een subtropisch klimaat en een rijke natuurlijke omgeving. Het eiland heeft te maken met de uitdagingen van klimaatverandering, maar werkt actief aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het herstel van ecosystemen. Duurzaam toerisme is ook een prioriteit voor Tenerife, en het eiland neemt verschillende maatregelen om de impact van toerisme op het milieu te verminderen. Het is dan ook een ideale bestemming voor mensen die willen genieten van een ontspannende vakantie in een prachtige omgeving, terwijl ze ook bijdragen aan de bescherming van het milieu.