Active Activities

Reis en vakantie blog

Lees hier alle info over Kreta en Rhodos

Madeira bezienswaardigheden

Kreta is een van de vele eilanden die bij Griekenland hoort. Het is het grootste eiland van Griekenland met een oppervlakte van 8450 km² en een omtrek van 1050 km². Op 27vakantiedagen.nl Kreta kun je informatie vinden over dit mooie eiland in de Middellandse Zee. Ook zijn er andere Griekse eilanden die als prachtige vakantiebestemming dienen. Denk bijvoorbeeld aan Rhodos, Zakynthos, Kos en Corfu. Jaarlijks komen er erg veel toeristen naar Kreta om te genieten van het mooie weer, te zwemmen in de zee, lekker te eten en te feesten. Chersonissos staat bekend om de uitgaansmogelijkheden. Ook als je niet van feesten houdt is het een erg leuk stadje met om in rond te struinen, de winkeltjes te bezoeken en lekker te zonnen aan het strand of bij het zwembad. 

Griekse cultuur in Kreta 

In Kreta kun je overal de Griekse cultuur vinden. Griekenland staat bekend om de heerlijke olijven en olijfolie. Het hele eiland Kreta staat vol met olijfbomen. Families maken regelmatig hun eigen olijfolie wanneer het tijd is om de olijven te oogsten. In vele steden en dorpjes kun je tenten vinden waar ze echte gyros maken. Ook souvlaki en saganaki zijn erg lekker om een keer uit te proberen. Er zijn in de stadjes ontzettend veel kleine winkeltjes te vinden die sieraden verkopen met bijvoorbeeld het typische Griekse Oog. Kreta heeft zo’n 1000 kilometer aan kustlijn. Er zijn erg mooie stranden die het zeker waard zijn om te bezoeken! Deze kun je op 27vakantiedagen.nl Kreta vinden, bijvoorbeeld: 

  • Balos Beach
  • Elafonissi Beach: hier is het strand roze van kleur!
  • Vai Beach
  • Matala Beach 

Rhodos: wat is er te doen

Rhodos is, zoals gezegd, een Grieks eiland. Ook dit eiland is erg populair onder toeristen. Zoek je info over het weer, de vluchten of de beste reistijd van Rhodos? Dan kun je dat vinden op 27vakantiedagen.nl Rhodos. Op Rhodos zijn er allerlei verschillende landschappen te vinden. Attaviros is de hoogste berg op Rhodos, met zo’n 1215 meter hoog. Ook kun je vele wijngaarden, dennenbossen en olijfbomen vinden op het eiland. De Akropolis van Lindos is zeker het bezoeken waard. Al meer dan 3000 jaar wonen hier al mensen. Er zijn hier vele prachtige zuilen te vinden. Na een aantal stenen trappen te hebben beklommen, kun je genieten van het mooie uitzicht op de blauwe zee. Op Rhodos kun je naast zandstranden ook een aantal kiezelstranden vinden, bijvoorbeeld Charaki Beach en Trianda Beach. In de hoofdstad zijn smalle straatjes met leuke, kleine winkeltjes en er zijn meer dan 200 kerken te vinden op het eiland. Wil je meer weten over Rhodos? Bijvoorbeeld over het klimaat, de reistijd of vluchten? Lees hier alle info over Rhodos.