Active Activities

Reis en vakantie blog

Leren snowboarden

Het is erg makkelijk om te leren snowboarden, ondanks dat het totaal niet op skiën lijkt. Een van de meest opvallende verschillen is dat je op 1 plank staat in plaats van op 2 planken. Ook sta je met snowboarden schuin. Als je wil gaan snowboarden is het erg belangrijk dat je een goede techniek leert. Je moet natuurlijk wel veilig op je snowboard staan! Je kan bijvoorbeeld gaan oefenen in een skidome in Nederland of privé snowboard les nemen.

Welke voet is je dominante voet?

Als eerste stap moet je bepalen of je links of rechts als je dominante voet gaat gebruiken. Het is erg makkelijk om hierachter te komen als je dit niet van jezelf weet. Laat iemand je duwen in je rug zonder waarschuwing, de voet die je gebruikt om niet te vallen is je dominante voet. Deze voet plaats je in de snowboard bindingen. Veel beginnende snowboarders starten met hun linkervoet als hun dominante voet, dus hun linkervoet komt voor.

Van been wisselen

 Je voorkeursvoorbenen kunnen veranderen na een tijdje snowboarden en of skiën. Probeer het dus gerust met beide voeten. Het is heel gemakkelijk om de bindingen aan je voeten om te keren. Dat is alles wat u hoeft te doen om van voet te wisselen. Weet je niet hoe je dit moet wisselen? Vraag de eigenaar van het snowboard om dit voor jou te doen. In elke skiwinkel weten ze ook hoe dit moet, zij zullen je dit hoogstwaarschijnlijk zonder kosten uitleggen en misschien zelfs het snowboard voor je ombouwen. Heb je een keer gezien hoe dit moet? Dan kan je het voortaan zeer gemakkelijk zelf doen. Je hebt hier wel een aantal gereedschappen voor nodig. Elk snowboard merk gebruikt andere schroeven en buiten voor de bindingen op je snowboard, zorg dus goed dat je weet welke schroeven en buiten je nodig zal gaan hebben. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je je snowboard verpest door het gebruik van onjuiste schroeven en bouten.