Active Activities

Reis en vakantie blog

Leukste activiteiten op Mallorca

Je gaat op vakantie naar Mallorca en kijkt uit naar een week lang vol feesten en uitgaan. Kortom, je gaat dus een leuke tijd tegemoet. De valkuil bij veel jongeren is echter dat men de hele vakantie helemaal los gaat en overdag geen fut meer heeft om andere dingen te doen. Zonde op zo’n mooi en groot eiland waar veel te beleven is. Bekijk hier de leukste activiteiten en alles wat er verder op het eiland allemaal te beleven is.

Dit zijn de activiteiten van Mallorca

Hieronder hebben we een lijst met de populairste activiteiten op Mallorca op een rijtje gezet. Natuurlijk is er nog veel meer te doen, maar met het onderstaande overzicht kom je al een heel eind tijdens je vakantie.

  1. Een dagtrip naar Palma de Mallorca. Palma is de hoofdstad van het eiland en moet je om meerdere redenen hebben bezocht. Ten eerste is het een stad waar je goed kunt winkelen en een terrasje kunt pakken, maar daarnaast kun je er ook veel van de cultuur en de bezienswaardigheden bezichtigen.
  2. Met de trein naar Sóller. Een van de leukste activiteiten is een dagtrip met de trein vanuit Palma naar Sóller. Je gaat hiermee namelijk met een hele oude van hout gemaakte trein wat al een ervaring op zich is. De natuur waar je langsheen gaat is schitterend om te zien en je legt een mooie route af om op de bestemming te komen.
  3. De binnenlanden van het eiland bestaat uit een prachtige natuur. Er zijn verschillende manieren om deze mooie natuur te ontdekken. Ga bijvoorbeeld mee met een van de safari’s, zoals een jeepsafari of een quadsafari. Een andere aanrader voor de sportievelingen is het huren van een fiets en zodoende het binnenland te ontdekken.
  4. Verblijf je in de omgeving van El Arenal, Platja de Palma of Magaluf? Dan kun je langs de stranden deelnemen aan een van de vele watersporten. Over het hele gedeelte van de stranden zijn er namelijk watersporten te boeken.
  5. Vergeet ook niet de boottochten die hier worden georganiseerd. Deze variëren van partyboten voor jongeren tot relaxte cruises die voor iedereen toegankelijk zijn.