Active Activities

Reis en vakantie blog

Maak van een vakantiehuis in België je tweede thuis

vakantie

België heeft je als vakantieganger veel te bieden, al moet je hier soms wel verder voor kijken dan de stereotypen die je wellicht verwacht. Het is een land met een verbazingwekkende schoonheid die met name tot uiting komt in de koninklijke architectuur en schilderachtig geplaveide pleinen. België heeft een aanstekelijke sfeer van ontspanning en het leven wordt hier ten volle genoten. Een vakantiehuis huren België is direct een goede manier om het land te verkennen. Van een sfeervol stadsappartement in Brugge, Gent of Antwerpen tot een grote vakantiewoning voor een groep vrienden aan de Vlaamse Kust. België ligt aan je voeten.

 

Vakantiehuis huren België voordelen

Het ideale van een vakantiehuis huren in België is het feit dat je alle mogelijkheden hebt om uitstapjes te maken en een onvergetelijke vakantie te beleven. Een vakantie in België laat je kennismaken met een rijke cultuur die onder meer bestaat uit beeldende kunst, imposante musea, kastelen en tal van festivals die verspreid over het land worden georganiseerd. Vanuit je vakantiewoning kun je dagelijks een activiteit ondernemen en wissel je een dag aan zee snel af met een bezoekje aan een pretpark of een dag in de Belgische Ardennen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Heb je ’s avonds zin om zelf te koken dan doe je dat gezellig samen in de keuken van je vakantiehuis. Geniet van gezellige avonden in de tuin of op het terras en maak plannen voor de volgende dag.

 

Samen of met een groep vrienden, familie en kennissen

België heeft een geschikt vakantiehuis voor iedere gelegenheid. Of je nu een bepaald jubileum wilt vieren of er gewoon even tussen uit wilt. Je vindt in België altijd een vakantiehuis dat voldoet aan je vraag. Hou je van sportief en actief bezig zijn? Zowel de Kust als de Ardennen hebben uitdagingen voor jong en oud. Ga de strijd aan met de wind tijdens een dag kite-surfen op de Noordzee of neem je mountainbike mee en ontdek het veelzijdige heuvelachtige landschap in de Ardennen. Kanoën en wildwater varen is een ander hoogtepunt in het Zuiden van België. Moe maar voldaan kun je na een dagje actie ontspannen in bijvoorbeeld de Thermen van Spa. Aangenaam warm water ontspant je vermoeide spieren en een massage is nooit weg natuurlijk.

 

Culinair genieten

Iedere vakantiewoning heeft de mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn. Na een vakantiedag kan het echter ook wel eens voorkomen dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Een vakantie in België zal je ook op culinair gebied niet teleurstellen. Van een snelle hap bij het plaatselijke “frietkot” tot een verrassingsmenu in een bekend restaurant met één of meerdere Michelin-sterren. Proef de smaken van de streek waar je op vakantie bent en ervaar zelf hoe seizoensingrediënten een bepaald gerecht net dat beetje extra lekker laten smaken. Uiteraard kun je op verschillende plaatsen en bij authentieke Abdijen zien hoe de beroemde Belgische bieren worden gebrouwen. Als vanzelfsprekend hoort proeven er bij. Een vakantie in België beleef je iedere keer weer op een andere manier. Door een het huren van een vakantiehuis kun je telkens een andere streek ontdekken.