Active Activities

Reis en vakantie blog

Op vakantie naar Madeira? Dit zijn de belangrijkste bezienswaardigheden

Madeira bezienswaardigheden

Al tientallen jaren is Madeira een vakantiebestemming die de nodige toeristen trekt uit verschillende delen van de wereld. Madeira behoort tot Portugees grondgebied, ook al ligt dit eiland op een paar uur vliegen van het vasteland af. Vanuit Nederland doe je er met het vliegtuig ongeveer vier uur over om op Madeira te geraken. Hieronder lees je wat op (en rond) Madeira bezienswaardigheden zijn die door toeristen doorgaans zeer gewaardeerd worden.

Madeira bezienswaardigheden

De stad Funchal 

De stad Funchal is veruit de grootste stad van het eiland. Niet verrassend is het dan ook dat dit de hoofdstad is. Dit is een stad met een zeer elegant centrum, eentje waar kleine sympathieke winkeltjes de dienst uitmaken. Het marktplein Marcado dos Lavradores mag je ook zeker niet missen, net als de stijlvolle boulevard die langs de kustlijn loopt.

Kijk je ogen uit in de botanische tuinen

Madeira wordt ook weleens het bloemeneiland genoemd. Dit valt niet los te zien van de fantastische botanische tuinen die je aan de oostkant van Funchal vindt. Deze tuinen zijn om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste nemen ze met zo’n 80.000 vierkante meter enorm veel ruimte in beslag. Daar komt nog bij dat deze tuinen op een rotshelling zijn aangebracht. Dit zorgt voor een nog indrukwekkender en kleurrijker geheel.

Optimale ontspanning in het natuurzwembad

Madeira beschikt over een heel bijzonder natuurzwembad. Dit is een water dat het comfort biedt van een zwembad, maar de ervaring van het verblijf in de natuur. Immers zwem je in dit natuurzwembad (Porto Moniz) tussen de lavarotsen in.

Genoeg tijd? Bezoek dan ook Porto Santo

Mocht je genoeg tijd hebben tijdens je verblijf op Madeira, dan is een boottocht naar het kleine eiland Porto Santo ook een absolute aanrader. Dit eiland – op zo’n twee uur varen van Madeira – staat bekend om z’n ongereptheid en z’n schone en kleurrijke karakter.