Active Activities

Reis en vakantie blog

Op zoek naar een skihelm met vizier

Tja als de zomer op zijn hoogtepunt is, dan gaan wij onze wintersport boeken. Eerder heb ik er gewoon geen zin in. En als we het later doen, dan zijn de meeste leuke hotels in Westendorf al weer volgeboekt. Vandaar dat ik nu alle reisorganisaties aan het afstruinen ben, op zoek naar een mooi hotelletje. Maar daarover later vast meer. Want ik ga nog iets nieuws aanschaffen voor komende wintersport. Namelijk een skihelm met vizier. Ik zag dat afgelopen jaar overal op de piste en ik vind dat er wel heel gaaf uitzien.

Meer zicht

Ik sprak iemand op de piste en die zei dat hij er ook een veel beter zicht mee heeft op de piste. Hij zei dat hij met zijn skihelm met vizier veel meer van de piste en de omgeving kon zien dan met zijn skibril. En dat wil ik ook wel. Mijn skibril beslaat ook veel te vaak als het sneeuwt en daartegen schijnt het ook goed te helpen.

Ook handig als ik mijn bril op heb op de piste

Een extra voordeel van een skihelm met vizier is dat ik gewoon mijn bril op kan houden. Ik moest vroeger altijd op zoek naar een speciale skibril waaronder mijn gewone bril paste, maar dat hoeft nu niet meer. Bij de skihelmen met vizier kan je gewoon je bril ophouden en daar het vizier overheen klappen. Vet handig.

Stoer

Ik vind het ook wel erg stoer staan. Zo’n helm ziet er gewoon heel erg stoer uit. Alsof je aan een race mee doet. Misschien is het ook wel aerodynamisch. Dat weet ik nog niet, maar dat ga ik allemaal komende winter ervaren. Tenminste als ik een mooi helm kan vinden. En dat lijkt makkelijk, maar dat is het niet want er is zoveel te kiezen. Er zijn verschillende modellen, kleuren vizier, kleuren helm enzo. Dus daar moet ik me eerst eens in verdiepen.Nou ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen.
Tot de volgende update!!