Active Activities

Reis en vakantie blog

Rondreis Zuid-Amerika

Maak een rondreis door feestelijk Zuid-Amerika

Zuid-Amerika staat bij veel mensen op hun wenslijstje om te bezoeken mede om het heerlijke klimaat en de gastvriendelijke bevolkingen. Ook lokt het Braziliaanse carnaval, de Argentijnse tango en het heerlijke eten. Brazilië, Argentinië, Peru, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Suriname en Venezuela: ieder land heeft zijn eigen schoonheden en karakteristieken. Het Amazonewoud, het grootste oerwoud ter wereld, beslaat een groot deel van het continent en hier vind je ongekende aantallen verschillende boomsoorten, dieren en planten. In Zuid-Amerika kun je genieten van een heerlijke strandvakantie, je kunt er een sportieve en avontuurlijke vakantie beleven en de rijke culturen van de vele landen ervaren.

Reizen door Zuid-Amerika

Je kunt verschillende landen per bus of trein doorkruisen. Als je grotere afstanden wilt afleggen, de landen zijn groot, is het aan te raden een intercontinentale vlucht te boeken. Niet alle plekken in alle landen van Zuid-Amerika zijn even veilig om alleen te reizen. Laat je hierover van tevoren goed infomeren bij een van de door ons geselecteerde reisorganisaties. Zij bieden een scala aan prachtige reizen in heel Zuid-Amerika. 

Surinamegoedkoperondreislogo

Suriname staat voor diversiteit zowel in cultuur en etniciteit als in het landschap. De bevolking heeft vele achtergronden en de meeste mensen wonen in de kuststreek. Je vindt daar dan ook een mix van verschillende bouwstijlen, kerken, moskeeën en synagogen. Uiteraard mag je de hoofdstad Paramaribo niet overslaan. Straatnamen als de Herengracht en de Keizerstraat laten je terugdenken aan de gedeelde Nederlandse geschiedenis. Dichtbij Paramaribo liggen natuurpark Brownsberg en stuwmeer Brokopondo. Er omheen ligt een immens oerwoud waar je kunt wandelen en overnachten in blokhouten onder leiding van een gids en kunt genieten van alle bijzondere dieren en planten in het woud.

Brazilië

Aan de zuidgrens van Suriname ligt het grootste land van Zuid-Amerika: Brazilië. Qua natuur vind je hier bijna alle landschapstypes: tropisch regenwoud, savannes, steppen en moerasgebieden. Maar het bekendst zijn misschien nog wel de stranden Ipanema en Copacobana. Brazilië wordt geroemd om deze lange, witte zandstranden met palmen. Het carnaval wordt hier uitbundig en groots gevierd en ook de voetbalcultuur van het land wordt geroemd.

Peru en Bolivia

Peru is een van de indrukwekkendste landen van Zuid-Amerika. De prachtige koloniale steden nemen je weer even helemaal mee in het verleden en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het gigantische Andes-gebergte, de uitgestrekte hoogvlaktes, het Amazonegebied en het Titicacameer. Dit meer ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia op grote hoogte. Bolivia is een heel arm land, maar kent prachtige plekken. De zoutvlakten van Uyuni zijn de grootste ter wereld en zijn een indrukwekkend beeld.

Chili

Chili is ook echt een aanrader in Zuid-Amerika. Doordat het land ontzettend lang is, is het een aaneenschakeling van verschillende landschappen. In het noorden vinden we droge woestijnen, terwijl zich rondom de hoofdstad Santiago kleurrijke valleien bevinden. Tijdens je reis moet je ook zeker Paaseiland bezoeken. Hier vind je de gigantische beelden  van mensfiguren van vulkanisch gesteente. De route Carretera Austral verbindt noord en zuid Chili met elkaar en deze route leid je langs de vele meren, door de verschillende landschappen en langs de prachtige besneeuwde toppen van de Andes.