Active Activities

Reis en vakantie blog

Seizoenen op de Canarische eilanden

Het klimaat Canarische Eilanden is subtropisch, waardoor ze een ideale vakantieplek zijn voor gezinnen en studenten. Geniet het hele jaar door van consistente temperaturen en voldoende zon in deze milde omgeving!

De Canarische eilanden kunnen echter hoge temperaturen en een hoge stofconcentratie ervaren als gevolg van Saharan -stofuitbraken in de zomer. Met dit risico moet rekening worden gehouden bij het plannen van uw bezoek aan de Canarische eilanden.

Lente

De lente is een ideaal moment om de Canarische eilanden te bezoeken, een subtropische haven in de Atlantische Oceaan. Met zijn milde klimaat en constante zonneschijn, evenals af en toe lichte neerslag, maken deze eilanden het een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, wandelaars, strandvakanties en feestgangers.

De lente op de Canarische eilanden brengt lange, zonnige dagen die ideaal zijn voor zonnebaden en loungen bij het zwembad. Het is ook een uitstekende tijd om te genieten van watersporten zoals surfen, kitesurfen en windsurfen, omdat de winden meestal voorkomen dat de temperaturen in deze periode te hoog stijgen.

Zomer

Het zomerseizoen van de Canarische eilanden biedt warme temperaturen en eindeloze uren zonlicht, waardoor het het ideale moment is om te profiteren van de stranden en deel te nemen aan watersportactiviteiten.

De Canarische eilanden zijn een populaire vakantiebestemming voor Europeanen vanwege hun milde klimaat het hele jaar door.

Op de centrale Canarische eilanden is de zee echter iets kouder vanwege een koude stroom die uit Marokko in het oosten stroomt. Westelijke eilanden zoals La Palma en El Hierro zijn echter dichter bij Afrika en ervaren warmere wateren.

Augustus is een drukke maand op de Canarische eilanden, wanneer honderden toeristen afdalen naar de resorts voor dag- en avondfestiviteiten. Gran Canaria organiseert zijn Rain Dance Festival, terwijl Lanzarote Saint’s Day and Wine Festiviteiten organiseerd.

Herfst

Het herfstseizoen op de Canarische eilanden is een ideaal moment om ze te bezoeken. Je kunt nog steeds genieten van hun warme temperaturen, prachtige stranden en reeks buitenactiviteiten.

Het is ook een ideaal moment om de natuurlijke pracht van de Canarische eilanden te ontdekken, zoals vulkanische landschappen en enkele van de beste stranden van Europa. Maak een wandeling door het oude wolkenwoud van La Gomera of beklim de Teide -vulkaan van Tenerife voor een spannend buitenavontuur!

Op het strand kunt u ontspannen in de zon terwijl u een glas fijne wijn uit een van de wijngaarden nipt.

Op de herfstdagen in Tenerife en Gran Canaria kunt u nog steeds genieten van veel zonneschijn met dagtemperaturen rond 20 graden. Dit zorgt voor geweldig mogelijkheden tot surfen en zwemmen in de zee, evenals wandelen door enkele prachtige berggebieden van de Canarische eilanden.

Winter

De winter is ideaal voor mensen die willen ontsnappen aan de zomerse menigten en genieten van stillere stranden. Bovendien is het een ideaal moment om de wereld erfgoedstad van Tenerife van San Cristobal de la Laguna op Tenerife en Lanzarote te verkennen om de sculpturen van Cesar Manrique te bekijken.

De Canarische eilanden hebben milde temperaturen en lange zonnige uren, waardoor ze een ideale bestemming zijn voor een gezinsvakantie of een korte pauze met vrienden. Het klimaat is vergelijkbaar met de zomer van West-Europa, met aangename temperaturen tussen 18-22 graden en maximaal 10 uur zonlicht dagelijks..

Wil je meer weten over de weersverwachting voor de Canarische Eilanden? Kijk eens op bestereistijd.nl