Active Activities

Reis en vakantie blog

Tips van Ietsdoenofferte.nl voor een dagjeuit

Normaliter ga ik het liefste zoveel en zo ver mogelijk op vakantie. Maar aankomend weekend ga ik eens op een dagjeuit. Ik ben de afgelopen dagen al veel aan het surfen op het Internet op zoek naar leuke dagjes uit initiatieven die ik vervolgens voor leg aan vriendinnen. Dankzij deze surftocht heb ik al vele tips en ideeën opgeborreld. Hier volgt een kort verslag. Het maakt niet uit of je met je partner, gezin of vrienden gaat. Ook maakt het niet uit of je naar een attractiepark, dierentuin of museum wilt gaan. Ik breng je graag op ideeën.

7374641756_7344ab9fba_b logo_top (1)

Ben je een liefhebber van een bosrijke omgeving en houd je van wandelen? Ga dan eens wandelen door het Nationaal Park Veluwezoom. Hier loop je over een heuvelachtige omgeving, dat vroeger een jachtgebied was. Aan het eind van de wandelroute wacht een heus Pannekoekhuis. Hier kom je heerlijk tot rust onder het genot van een pannenkoek met stroop.

Ga je met je kinderen op pad en wil je ze iets spelenderwijs bijbrengen? Breng dan eens een bezoek aan het Amsterdam Museum. Amsterdam was jarenlang het centrum van de wereld tijdens de Gouden Eeuw. Hier leer je de historie van de stad op een interactieve wijze kennen. Erg leerzaam dus.

Wat is het de laatste tijd trouwens koud, hé? Hier spelen exploitanten van toeristische attracties natuurlijk maar al te graag in. Waar je ook kijkt deze dagen, overal zie je winterse toeristische attracties. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg. De locatie is een unicum in Nederland. En, als je uitgeshopt bent kun je je vergapen aan de wandschilderijen en de kapel. Ook Den Bosch is tijdens de kerst omgetoverd tot een heus winterparadijs.

Een dagjeuit wordt volgens Wikipedia ook weleens een toeristische attractie genoemd. Ben je weer iets wijzer geworden.