Active Activities

Reis en vakantie blog

Vakantieparken Limburg: dijk van een vakantie!

vakantieparken Limburg

Vakantieparken Limburg zijn ruim en vaak mooi gelegen, midden in het prachtige landschap vol bossen en heuvels. De natuur in Limburg is echt prachtig. Ik vind het nergens anders in Nederland zo mooi. Er zijn natuurlijk provincies met meer Nationale parken en meer uitgestrekte natuur, maar de combinatie van heuvels, bossen, weilanden en prachtige ouderwetse dorpjes van Limburg doet mij altijd denken dat ik ergens in het buitenland ben. De Limburgers kunnen goed van het leven genieten, en zijn bijzonder gastvrij. Dat is een welkome afwisseling voor mij als Rotterdammer. Niet dat mensen in Rotterdam niet vriendelijk zijn, maar in Limburg is het echt op een ander niveau. Erg leuk om daar te zijn.

Bourgondisch genieten in Limburg

Limburgers zijn echte Bourgondiërs, zij kunnen genieten van het leven als geen ander. Wij hebben tijdens onze vakantie in het zuiden, in verschillende vakantieparken Limburg, niet een keer een slechte maaltijd gegeten bijvoorbeeld. Waar we in Rotterdam vaak bezig zijn met zaken zoals reviews van restaurant, gingen we in Limburg steeds gewoon spontaan ergens zitten en werden we keer op keer verrast door de vriendelijkheid van de mensen, de openheid en bovendien het lekkere eten en alle aandacht die de mensen voor ons hadden. Echt een topervaring. Niet te vergelijken met de service die je in de randstad kunt verwachten.

vakantieparken Limburg

Prachtige omgevingen om te wandelen en fietsen

Als je in het zuiden van Limburg bent, kan ik je aanraden om je fiets mee te nemen. De dorpjes en stadjes liggen namelijk helemaal niet zo ver van elkaar vandaan. Zo kun je een mooie fietstocht plannen door de heuvels van Limburg en bijvoorbeeld van je vakantiepark naar Maastricht fietsen, of de andere kant op, naar Valkenburg. Dat zijn beide echt prachtige plekken in Limburg. Alles in Limburg is nog steeds klassiek. Historische centra zijn behouden, met prachtige marktpleinen tot gevolg. Kijk online voor  de opties.